Missie, Visie, Werkwijze

Missie, visie

Ieder mens heeft in zichzelf krachtbronnen waarmee hij of zij op zijn eigen wijze zijn eigen leven kan leiden. Soms is de toegang tot die innerlijke bron geblokkeerd. Dan kan het helpend zijn om een deskundige ander naast je te hebben die meezoekt naar ingangen om weer vol vertrouwen op eigen mogelijkheden verder te kunnen. Dat is wat PPHD doet. Daarom bieden wij kortdurende trajecten aan, waarin we mensen begeleiden bij het hervinden van hun eigen kracht en balans.

Bij wie kun je terecht

Henriette Deckers

Wie ik ben? Een vrouw met een groot hart en veel kennis. Betrokken, humorvol, speels, creatief en ook:

gecertificeerd voice dialogue therapeut en coach, GZ-psycholoog, Kinder en jeugdpsychotherapeut, eerstelijnspsycholoog, coach oplossingsgerichte therapie (masteropleiding), family mediator, mindfulnesstrainer, emdr-therapeut, professioneel equuscoach, systemisch paardencoach, IEMT-therapeut.

Kortom ik heb al heel wat opleidingen, diploma’s, werkervaring en levenservaring  en blijf iedere dag nieuwe dingen ontdekken en leren.

Werkwijze

Ons startpunt is steeds wat iemand werkelijk, vanuit zijn essentie, anders wil in zijn of haar leven. Als dit helder is kan het antwoord zich gaan ontrollen. Dan nemen we samen de volgende stappen door:
 • 1

  Je kunt ons bellen of mailen om te overleggen over wat jij zoekt of nodig hebt. Als je de indruk hebt dat PPHD hiervoor misschien iets kan bieden, kun je je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk reactie.

 • 2

  We maken afspraken over kosten en plannen een eerste afspraak. In die afspraak wordt jouw vraag zorgvuldig in kaart gebracht en formuleren we wat voor jou het doel wordt van het behandelings- of coach-traject.

 • 3

  Vervolgens gaan we aan de slag

 • 4

  Gedurende behandeling is de praktijk tijdens kantooruren telefonisch of per mail te bereiken voor vragen of overleg, als dit nodig is. In crisis-situaties buiten kantooruren (avond, weekend, nacht)  is de huisartsenpost beschikbaar.

Maria Montessori zei het al: "Help ze het zelf te doen". Ik ben het daar roerend mee eens, iedereen kan het zelf doen, met een beetje hulp.

"Henriëtte Deckers"