Missie, Visie, Werkwijze

Missie, visie

Ieder mens heeft in zichzelf krachtbronnen waarmee hij of zij op zijn eigen wijze zijn eigen leven kan leiden. Soms is de toegang tot die innerlijke bron geblokkeerd. Dan kan het helpend zijn om een deskundige ander naast je te hebben die meezoekt naar ingangen om weer vol vertrouwen op eigen mogelijkheden verder te kunnen. Dat is wat PPHD doet. Daarom bieden wij kortdurende trajecten aan, waarin we mensen begeleiden bij het hervinden van hun eigen kracht en balans.

Bij wie kun je terecht

Henriette Deckers

Wie ben ik? Een mens met goed verstand en een open hart. Ik heb altijd met plezier therapie gegeven. Sinds ik samen met de paarden werk, voelt het niet meer als therapie geven, meer als ontrafelen, als samen ontdekken wat er al is. Ik heb al heel wat opleidingen en diploma’s, werkervaring en levenservaring (55 jaar, 3 kinderen) en blijf iedere dag nieuwe dingen ontdekken en leren.

Wat ben ik nog meer? Orthopedagoog, Kinder- en jeugdpsycholoog Specialist, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd, 49049651225), Eerstelijnspsycholoog, Master Oplossingsgerichte Therapie, Family Mediator, Mindfulnesstrainer, emdr-therapeut, professioneel equuscoach, gediplomeerd systemisch paardencoach, Voice Dialogue coach en therapeut.

Isabelle Mertens (tel +32468414571)

Isabelle Mertens studeerde in 1991 af als Klinisch psycholoog Kind, Jeugdige en Gezin aan de KULeuven (erkenningsnummer 682117131). Daarna volgde zij een 4-jarige therapieopleiding Contextuele Therapie bij Leren over Leven in Antwerpen alsook vele bij-en nascholingen, intervisie en supervisie. In de loop van haar carrière heeft ze op veel fronten ervaring opgedaan, zowel met volwassenen als met koppels, kinderen, jongeren en hun gezinnen. De laatste jaren werkt zij  zowel in Nederland als in België als systeemtherapeut, relatietherapeut en individueel therapeut, met name met volwassenen. Zij heeft tevens ervaring met de behandeling van hardnekkige klachten na mild hersentrauma, Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fybromyalgie, burn-out en behandeling van ander psychisch trauma (met emdr).

Werkwijze

Ons startpunt is steeds wat iemand werkelijk, vanuit zijn essentie, anders wil in zijn of haar leven. Als dit helder is kan het antwoord zich gaan ontrollen. Dan nemen we samen de volgende stappen door:
 • 1

  Je kunt ons bellen of mailen om te overleggen over wat jij zoekt of nodig hebt. Als je de indruk hebt dat PPHD hiervoor misschien iets kan bieden, kun je je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk reactie.

 • 2

  We maken afspraken over kosten en plannen een eerste afspraak. In die afspraak wordt jouw vraag zorgvuldig in kaart gebracht en formuleren we wat voor jou het doel wordt van het behandelings- of coach-traject.

 • 3

  Vervolgens gaan we aan de slag en aan het einde van het proces vul je hetzelfde korte vragenlijstje als aan het begin in, om een indruk te krijgen van het effect van de behandeling of begeleiding.

 • 4

  Gedurende de behandeling is de praktijk tijdens kantooruren telefonisch of per mail te bereiken voor vragen of overleg, als dit nodig is. In crisis-situaties buiten kantooruren (avond, weekend, nacht)  is de huisartsenpost beschikbaar.

Maria Montessori zei het al: "Help ze het zelf te doen". Ik ben het daar roerend mee eens, iedereen kan het zelf doen, met een beetje hulp.

"Henriëtte Deckers"